Посланиците на здравето от Трето ОУ в Гоце Делчев проведоха поредната си дейност по проект

Снимки: III ОУ

Две теми обсъдиха участниците по проект „Лесни стъпки към доброто здраве” днес в учителската стая на Трето ОУ „Братя Миладинови” в Гоце Делчев.

Първата тема, с която се запознаха учениците, бе „Мазнините – необходими и вредни – Различни видове мазнини. Лошият холестерол”.

Ръководителите на проекта Славка Жостово, Лозана Грозданова и Александър Халачев презентираха на учениците мултимедиен продукт по темата. Въпросите от страна на децата за вредата и ползата от мазнините не закъсняха.

Втората тема бе „Преработени храни – Какво са подобрителите? Скрити подобрители – стабилизатори, емулгатори, овкусители, подсладители, консерванти”.

В отговорите на зададените въпроси от учениците, повреме и след излъчените презентации, се включи д-р Лилия Баракова – педиатър, която бе официален гост на мероприятието. Доктор Баракова е и един от партньорите по проекта.

Ваня Горанова – родител, разказа на участниците интересни подробности за мазнините и преработените храни. Нейна бе и заслугата по изготвянето на мултимедийните продукти по двете теми.

На занятието освен целевата група (V „Б“ и VI «Б» клас) присъстваха и ученици от II „Б“, III „А“, III „А“, IV „Б“, V „А“ и VI «А» клас, които също искат да бъдат посланици на здравето.

Следващата дейност по проекта ще бъде „Горски фитнес” с изкачване на връх Ореляк (2099 м).

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK