Променят цените на пощенските услуги

Снимка: Infomreja.bg

От 01.03.2018 г. се променят цените на част от услугите от Универсалната пощенска услуга, предоставяна от „Български пощи“ ЕАД.

Променят се цените на писмовните пратки за страната и чужбина, цените на услугата „колети“ за страната, както и цената на допълнителната услуга „препоръка“ за страната.

Пратките вече се класифицират по формати P - малка писмовна пратка, G -  голяма писмовна пратка и E - обемна писмовна пратка , като се въвеждат ограничения за размери (дължина, широчина и дебелина), тегло, съдържание и вид на услугата, „с предимство“, или „без предимство.

Разделянето на формати е във връзка с определяне цената за непрепоръчаните писмовни пратки. В случай, че непрепоръчана кореспондентска пратка надвишава ограничението за формат при един, или повече от четирите критерии (дължина, ширина, дебелина и тегло), пратката се класифицира в следващия по-голям формат.

Непрепоръчаните печатни произведения и малки пакети се класифицират във формат Е. Всички препоръчани писмовни пратки, както и тези с обявена стойност, се класифицират във формат Е.

 Писмовните пратки за чужбина ще са с различна стойност, в зависимост от формата..

Най-масовата услуга - кореспондентска пратка без предимство за страната запазва своята цена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK