Поръчките за рехабилитация на две от улиците в Дупница преминаха контрола в Агенцията за обществени поръчки

Снимка: Infomreja.bg
Поръчките за цялостна рехабилитация на две от улиците в Дупница - "Димчо Дебелянов" и "Кокиче" преминаха контрола на случаен избор в Агенцията за обществени поръчки.
 
Двете улици, бяха включени в обща поръчка с още три други за цялостен ремонт, но за тях не се явиха кандидати. Прогнозните стойности за двете бяха съответно 55 000 и 34 000 лева, но не се оказаха апетитни. След като премина процедура в АОП, в рамките на следващите 7 дни ще бъде извършено пряко договаряне от Община Дупница за изпълнител, който да извърши преасфалтирането и изграждането на тротоари по двете улици. 
 
През следващата седмица пък ще бъдат отворени ценовите оферти на другите 3 улици, за които има кандидати - ул. "Родопи", "Отовица" и квартал "Южен", за да станат ясни фирмите, които ще ги ремонтират.
 
Общата заложена сума от Община Дупница за цялостния ремонт на 5-те улици е 422 071,62 лв. По "Кокиче", "Родопи" и 120 метра от "Отовица" бе вече подменен изцяло водопроводния канал. Разчистването на стълбите по ул. "Родопи" приключи и днес проектанти бяха на място, за да изготвят проекта за цялостното им възстановяване, което стартира до 3-4 дни. 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d
loading...