Задържаха двама мъже, убили човек в столичен парк

Снимка: Infomreja.bg

Тялото на жертвата е било намерено от случайни минувачи

Криминалисти на СДВР разкриха и задържаха извършители на тежко престъпление.

Действия по разследването били предприети, след като на 1 септември, около 7 часа, в полицията постъпил сигнал за починал мъж в тревните площи на столичен парк. На място незабавно били насочени екипи на Първо РУ. При извършения първоначален оглед са открити видими следи от насилие по тялото, установена е и самоличността на жертвата – 43-годишен мъж от София.

В рамките на образуваното досъдебно производство за извършено убийство, под надзора на Софийската градска прокуратура, стартирали процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, в които се включили служители на секторите „Престъпления против личността“ и „Издирване“ при СДВР.

Не след дълго криминалистите влезли в следите на извършителите – двама мъже на 45 и на 46 години, известни на органите на реда. На 3 септември полицаи задържали единия от тях, а ден по-късно - и другия, след като бил обявен за общодържавно издирване.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура. С решение на Софийския градски съд са им наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK