Пороят отнесе водопровода в Плетена, 70 къщи без вода, реката излезе от коритото си

снимка: infomreja.bg

Реката в сатовчанското село Плетена излезе от коритото си и заля улици и къщи. Пороят скъса и водопроводът на селото.

Отнесени са тежките железни тръби, а около 60-70 домакинства са без вода.

"В момента очаквам екипи от ВиК - Гоце Делчев, за да търсим варианти за възстановяване на водоснабдяването в селото. Една улица, която бе асфлтирана наскоро, също е отнесена. Нивото на реката се повишава, защото започна и снеготопенето в планината. Имаме срутени подпорни стени. Не знам как ще се оправяме след този воден ад, който ни връхлетя", коментира пред ИНФОМРЕЖА ситуацията в Плетена кметът Румен Арнаудов. 

Той запита риторично къде са областните институции, къде е техниката на фирмата, поддържаща пътната инфраструктура, и защо не са почистени крайпътните канавки.

"Цяла нощ спасявахме долу на пътя хора с коли и деца и разчиствахме свлачището при село Долен", допълни селският управник, недоволен от мудната реакция на ресорните институции. 

Арнаудов допълни, че от снощи непрекъснато се звъни на телефон 112, но без никаква ответна реакция.

Той бе категоричен, че ще търси отговорност от пътноподдържащата фирма, която отговаря за участъка Гоце Делчев – Сатовча – Доспат за непочистените и затлачени крайпътни канавки и зле поддържаната пътна инфраструктура, вследствие на което снощи пътят Долен – Плетена се е превърнал в море и колите буквално са плували.

"Трябва да се вземат бързи и адекватни мерки, защото започва да се топи и снегът в планината, който е около 2 метра. На това се дължи и излизането от коритото на реката в Плетена. При тези непочистени реки и канавки ще бъдем буквално удавени. Нивото на реката се покачва със страшно бучене и влачи от планината камъни и дървета", коментира още кметът Румен Арнаудов.

 

КОМЕНТАРИ

//thp???20:28 - 03.02.2015
na toq kmet mu kupiha diploma za sredno za 500 leva ot babu4
riza10:42 - 02.02.2015
Той е с 8 клас и разиграва не само плетенци общината и ГЕРБ ама и цялата държава...Да видим до кога???????
до zdfgadga00:16 - 02.02.2015
няма начин баба ти да е мъжка , няма начин ти да не си буклук, няма нанич ти да си баш крадеца , няма начин ти да си баш далавераджията който съди по себе си и набеждава другите .
arogansss23:50 - 01.02.2015
zdfgadga NAGLO DEPESARCHE TEZI BEDTSTVIQ SA ZARADI VAS GODINI NARED SE SKUSAHTE OT KRAJBI !! Kolko trqbva da si nagal KRADECA DA VIKA DRUJTE KRADECA... ?

FACEBOOK