Пороят активира старото свлачище край Абланица. Пътят е стеснен, извършват се ремонти, водачите да са бдителни!

Снимки: Infomreja.bg

Поройните дъждове през последните дни активира старото свлачище на пътя Дъбница - Вълкосел - Сатовча, край хаджидимовското село Абланица. Пътят е стеснен, поставени са ограничителни ленти и в момента там се извършват ремонтни дейности.

Водачите на МПС да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през компроментирания участък, предупреждават от Агенция "Пътна инфраструктура".

През март тази година в същата отсечка читатели на ИНФОМРЕЖА сигнализираха за пропадане на пътя и образувала се около половинметрова дупка.

Жители на Абланица, Боголин, Вълкосел и другите села по това направление, които използват въпросното трасе почти всеки ден, съобщиха, че състоянието на пътя след пропадането му през пролетта е останало почти същото месеци наред въпреки многобройните сигнали до АПИ, поддържащата фирма и други ресорни институции. 

"В момента се извършват усилени ремонтни дейности на проблемния пътен участък", потвърди пред ИНФОМРЕЖА и кметът на община Хаджидимово Людмил Терзиев.

Пътят Блатска – Абланица – Боголин – Вълкосел се поддържа от гоцеделчевската фирма „БКС" ЕООД с управител Руен Кирев.

”Преди две години беше направен ремонт на същата пътна отсечка. Миналата година имаше отново пропадане и платното беше запълнено набързо само с асфалт. Сега отново имаме същия проблем. Поддръжката на републиканските пътища в региона е в плачевно състояние, изпотрошихме си колите, пътуваме под постоянен страх и стрес", оплакаха се шофьори, които твърдят, че за всички пътни нередности в региона сигнализират както поддържащата фирма, така и АПИ.

Те са категорични, че причината за ежегодните проблеми по пътищата са некачествената работа и занижения контрол от съответните институции, които възлагат и финансират поддръжката на пътищата в Гоцеделчевско.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

...21:48 - 27.11.2015
Снимките са ви стари
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK