Поредно признание за д-р Арбен Мименов - кмет на община Сатовча

д-р Арбен Мименов, снимка: Infomreja.bg, архив

Той ще бъде представител в Конгреса на местните и регионалните власти в Съвета на Европа

За пореден път кметът на община Сатовча – д-р Арбен Мименов, е избан за представител в българската национална делегация в Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа.

Конгресът е институция на Съвета на Европа, която отговаря за укрепване на местната и регионалната демокрация в своите 47 държави членки, и оценява прилагането на Европейската харта за местно самоуправление. Включва 324 изборни представители на местните и регионалните власти и същия брой техни заместници. Те заедно представляват 200 000 местни и регионални власти.

Делегатите на България са шест представители и шест заместници. Освен кметът на Сатовча, в делегацията влизат кметовете на общините Елена, Казанлък, Пловдив, Русе и Каварна.

Предложението за поименния състав на българската национална делегация в Конгреса се изготвя от Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. То се изпраща на министъра на регионалното развитие и благоустройството, който го внася за разглеждане на заседание на Министерския съвет за утвърждаване.

ИНФОМРЕЖА честити на д-р Мименов поредното голямо признание и му пожелава активна и ползотворна работа и през новия мандат 2021 – 2026 година!

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK