Поредно отличие за ДЮТА „Кюстендилче“

Снимки: ОДК - Кюстендил

Детско-юношески танцов ансамбъл „Кюстендилче“ завоюва първо място на фестивала “Децата на България пеят и танцуват в Охрид”, който се проведе от 1 до 4 април в град Охрид, Република Северна Македония.

Със специална награда „За отлична педагогическа дейност“ бе отличен художественият ръководител на ансамбъла г-н Рангел Маджарски.

Фестивалът е организиран от Асоциацията за култура и изкуство „АРТ ВИВЕНДИ“ – Охрид  и Фондация „ЖАР-C“ от България и се провежда с подкрепата на Посолството на България в Република Северна Македония, Българския културен център в Македония и Нов Български университет.

Идеята на организаторите е популяризиране на традиционните български народни изкуства чрез огромните възможности на туризма и медиите.

Целта на събитието е в началото на туристическия сезон в Охрид „да бъде създадена изява, която да запознае гостите и туристите с българския песенен и танцов фолклор“.

Тържественото откриване на Първия детски фестивал „Децата на България пеят и танцуват в Охрид“ бе на 2 април в Културния център „Григор Пърличев“.

На събитието присъстваха г-н Ангел Ангелов – посланик на Република България и кметът на Охрид – г-н Константин Георгиевски.

На ДЮТА „Кюстендилче“ се падна честта да открие конкурсната програма.

Кюстендилските танцьори с играта си спечелиха адмирациите на журито и публиката.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK