Поредно нарушение на задължителната карантина в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Четири бързи производства са започнати в Перник и Радомир през уикенда

Поредното нарушение на задължителната карантина е установено в Перник. В края на миналата седмица, на гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ се явила 27-годишна жена от пернишкото с. Расник за смяна на документи. Проверка установила, че е поставена под задължителна карантина от РЗИ във връзка с пандемията от коронавирус. Започнато е бързо производство по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

31-годишен столичанин е задържан за управление на автомобил след употреба на наркотици. На 16 април, малко преди 22, 00 ч., в радомирското с. Гълъбник е проверен лек автомобил „БМВ“ с водач 31-годишен с постоянен адрес гр. София. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

Перничанин е управлявал автомобил след употреба на канабис. 28-годишният мъж шофирал лек автомобил „БМВ“ и бил проверен вчера, около 23, 00 ч., на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град. Тестът му за наркотични вещества се оказала положителен за канабис. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

31-годишен е управлявал мотоциклет след употреба на алкохол.Тази нощ, около 00, 10 ч., на пътя Перник – Брезник бил проверен мотоциклет „Ямаха“ с водач 31-годишен от пернишкото с. Расник. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2, 06 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Работата по документиране на случаите продължава.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK