Поредно достойно представяне на мъжката фолклорна група от Абланица на фестивал в Доспат

Снимки: Личен архив

Поредно отлично представяне записа с участието си на Фестивала на народното творчество "Доспат 2018" мъжката фолклорна група към читалище „Просвета“ в хаджидимовското село Абланица.

Певците бяха на сцената на доспатския фестивал вчера и отново впечатлиха публика и жури с прекрасните си автентични изпълнения.

Най-възрастният солист на групата - Саид Чакъров, който въпреки 77-годишната си възраст, извиси глас и пя от душа и сърце, като обра бурните аплодисменти на публиката.

Саид Чакъров е дългогодишен ръководител на мъжката фолклорна група при читалище „Просвета“ в Абланица. Той не отстъпва по нищо на младите самодейци и групата му е една от първите, които се представят с голям успех на фестивали и надпявания както в страната, така и в чужбина.

Организатори на певчески събития коментират, че мъжката фолклорна група от Абланица е сред желаните, на които първи изпращат покани за участия.

Както писа ИНФОМРЕЖА, Саид Чакъров е самодеец в читалището на хаджидимовското село Абланица от младежките си години. С почти същия стаж в самодейността на селото са и останалите му колеги и музиканти от групата, която освен с дългогодишната си история, може да се похвали и с изключително богатия си репертоар от запазените досега за поколенията стотици хубави изворни песни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK