Отлично представяне за учениците от клуб „Гейминг концепции“ към ПМГ - Кюстендил

Снимки: Личен архив

Постигнаха 11 победи от изиграни 12 мача

Отлично се представиха учениците от клуб „Гейминг концепции“ към ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ - Кюстендил. На 21 и 22 ноември четирите отбора на клуба стартираха своето участие в Първата българска училищна еспорт лига с 11 победи от 12 изиграни мача. Видеоигрите са страст на милиони ученици по света. School Esports League (SEL) предоставя възможност на учениците да използват електронните спортове като платформа за придобиване на важни умения за комуникация, колаборация и решаване на проблеми, необходими за кариерно и личностно развитие. Гейминг индустрията се развива с много бързи темпове.

Сферите за развитие са многобройни, като най-популярните са свързани с програмиране, гейм дизайн, управление на проекти, продукти и събития, продажби, маркетинг и други. Заниманието по интереси по електронни спортове попада в тематичните STEM направления, тъй като е тясно свързано с дигитални умения и креативност, компютърни технологии и математика. Включването на електронните спортове в училищата е нестандартен и иновативен начин за мотивация на учениците да продължат бъдещето си кариерно развитие в STEM сфери.

Игрите, които включва лигата, са LEAGUE OF LEGENDS и Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Едновременно с игрите учениците в клуб „Гейминг концепции“ ще се учат на здравословно хранене, спортен режим и социален живот. Ръководител на клуба е Валентина Стоименова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK