Поредни отличия за клуб „Роботика“ при НПГ „ Д. Талев“ - Гоце Делчев

Снимки: НПГ "Д. Талев"

Два златни медала от Четвъртия национален конкурс за „STEM науки в България“

Клуб „Роботика“ в НПГ „Д.Талев“ е определян като най-бързоразвиващия се клуб по роботика в България. В сравнително кратък период от време той се утвърди и завоюва много награди от различни състезания и конкурси.

Поредното доказателство за потенциала на клуба са два златни медала от Четвъртия национален конкурс за „STEM науки в България“. Национален победител SUPER STEM Наука 2020  е  проектът “Автоматизирана система от умни кошове за смет”, разработен от учениците Едвин Пеев, Любен Аратлъков и Ивайло Солев. Участниците в отбора са златни медалисти. Те получават сертификати за SUPER STEM победители и електронна книга „STEM ученички проекти“.

Победител в друга категория - „SUPER STEM инженеринг 2020“ в област Благоевград е проектът „Smart  парник“ на дванадесетокласниците Мария Савова и Осман Топчиев. Награда за отбора е и възможността да споделят своя STEM проект и да бъдат автори  на втората издадена в България книга – „STEM ученически проекти“.

Ръководителят на клуб “ Роботика“ -  инж. Атанас Савов, е удостоен със златен медал в две категории - DIGITAL EXCELLENCE и STEM AMBASSADOR. Той получава сертификат за победител, златен медал, както и възможност за публикация в списанието „STEM в България, Европа и света“, а такава възможност получават само първите 10 наградени учители.

Успешният преподавател на медалисти получава и  специална покана за представяне на своите проекти на Националната конференция „STEM образование и иновации“, която ще се проведе от 9-и до 11-и април 2021 година.

Клуб „Роботика“ към НПГ "Д. Талев" дава възможност на младите хора с подчертан интерес към модерните технологии да развиват своите умения и да израстват като изобретатели – надежда за нашето общество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK