Милка Воденичарова от СУ-Хаджидимово спечели втора награда в престижен международен конкурс

Снимки: Личен архив

Тя бе отличена в XII Международен детски фестивал „Млади таланти" София 2020

С поредна награда се завърна Милка Воденичарова - възпитаник на СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, от XII Международен детски фестивал „Млади таланти" София 2020, който се проведе от 18 до 20 септември в Националния дворец на децата.

Дванадесетокласничката бе класирана на престижното второ място.

Фестивалът цели да даде поле за изява на млади таланти в сферата на изкуствата, от страната и чужбина, да предостави възможност за осъществяване на културен обмен между децата и запознаване с новите тенденции в областта на изкуствата.

Милка Воденичарова с ръководител Заприна Глушкова получи поредната си награда за много добро представяне в раздел "Литературно творчество" с разказа си "Моята родова история". По думите на нейния консултант наградата на Милка е равностойна на второ място, тъй като в конкурса се връчват отличия за отлично, много добро и добро представяне.

Главни герои в разказа са нейната майка и прабаба й Ангелина. Милка сподели, че в писането на разказа са й помогнали любовта към миналото и интересът към корените й.

Менторът на дванадесетокласничката Заприна Глушкова заяви, че гордост за един учител е децата да покажат активност и да поемат творчеството в свои ръце. Тя отбеляза, че разказът "Моята родова история" е поредният награден на ученичката и е убедена, че тепърва й предстоят още по-големи успехи.

Церемонията по награждаване се състоя на 19 септември 2020 г.  в Националния дворец на децата в София. Наградите връчи председателят на журито Румяна Пашалийска – литератор, уредник на Дом-музей «Ангел Каралийчев» при Национален дворец на децата. Тя поздрави и благодари на младите таланти и техните ръководители за постигнатите постижения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK