Поредната измама в Банско. "Спечелихте лаптоп и телефон!"

Снимка: Infomreja.bg

Жена от Банско, чиято анонимност тя предпочете да запазим, стана жертва на поредната телефонна измама.

Вчера по обяд ѝ звъни непознат номер. Отсреща-женски глас: „Госпожо, Вие спечелихте лаптоп и телефон, защото си плащате редовно сметките! Честито!“.

Банскалийската не знае за какво даже идва реч. Не е участвала в никакви жребии, игри и т.н., даже не пуска тото.

„Обадиха ми се и ми казаха, че съм спечелила, защото съм плащала редовна таксите си. Трябва да отида в избран от мен магазин или бензиностанция, където да дам 50 лв., ще получа някакъв си ваучер на касата и след минутка ще дойде куриер, който да донесе подаръците!“

Това изречение било достатъчно Н. да се осъмни, че е жертва на измама. Точно преди месеци тя се прехвърлила на друг оператор и е плащала едва няколко такси. Запазила обаче същия номер. Цифрите отново са 0898******, но мобилната компания не е Теленор.

„Казах им, че вече не съм към Теленор и затова не съм плащала кой знае колко такси. Как така решиха, че съм редовна. Те казаха „Нищо, ние работим с всички оператори!“

Жената отсреща продължила да настоява, че наградата и парите трябва да се вземат максимум до час, за предпочитане е да бъдат дадени в магазин на „Била“, „СВА“, бензиностанция „Шел“.

„Каза ми: „Госпожо, ама не се ли радвате!!! Вече 5 минути от този час са изтекли, побързайте!“.

Още по-съмнително било, че измамникът настоява, че потърпевшата трябва да държи телефона през цялото време включен – докато върви до мястото, докато говори със служителите. Усъмнила се и в това, че уж печели, а трябва да дава 50 лв.

„Аз казах, че съм на работа в момента и не мога да изляза. Затворих! Отидох до магазина и веднага попитах дали имат някакви награди, ваучери, телефони и т.н. Всички ме гледаха учудено! Отидох и на една от бензиностанциите – „Няма такова нещо“, казват ми. Накрая се обадих на телефонния оператор и попитах да не би да имат някаква сделка с друга компания! И те казаха „не“!“

Запазих номера, повече не звъннаха, но аз ще подам сигнал до полицията, категорична е потърпевшата.

Тази, която се обадила, говорила много ясно, разбираемо, интелигентно, без акцент. Не успяла обаче да изясни връзката на наградата и телефонни оператор.

Не е ясно дали се работи по схема, при която наистина някои да дойде и да вземе парите от търговския обект, или печелят от самия разговор, който провеждат през цялото време с „рибата“.

Преди дни Банско стана известно и с Румен Тодоров - сериен крадец от Бургаско. Не са редки случаите в курорта и на източване на кредитни карти.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK