Поредна кадрова рокада в Кюстендил: Уволниха Първан Дангов

Д-р Първан Дангов, снимка: infomreja.bg, архив

Поредната кадрова рокада е факт в Кюстендил с уволнението на директора на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Първан Дангов.

Той е освободен от ръководния пост със заповед на изпълнителния директор на БАБХ проф. Пламен Моллов с вчерашна дата. 

„Случилото се е доста грубо и унизително спрямо мен. Аз съм в болнични от онзи ден. Първо ме помолиха да си подам заявление за напускане и след като отказах, ме отстраниха“, коментира пред ИНФОМРЕЖА Дангов.

Той допълни, че все още не е решил дали да обжалва заповедта за уволнението си. 

"Трябва да се гледа кой как работи, а не на коя партия симпатизира", категоричен е бившият вече шеф на Областната дирекция по храните в Кюстендил.

Според него отстраняването на служител по време на отпуск по болест е противозаконно. 

„Вчера получих заповедта, но в нея няма посочени мотиви за уволнението ми", каза още Дангов, който най-вероятно ще се върне на работа в частния си ветеринарен кабинет в Дупница. 

Неговото място ще заеме Стоян Саев, който оглавяваше хранителната дирекция при управлението на предишното правителство на ГЕРБ. 

Рокада бе извършена и в Областно пътно управление. С решение на служебния кабинет директорът Драгомир Гочев бе сменен с Юлиана Божилова, която заемаше поста по време на кабинета "Борисов".

Сменена бе и дългогодишната началничка на Регионалния инспекторат по образованието Радостина Новакова, като на нейно място бе назначена Стела Мицова.

Преди броени дни обаче Новакова се върна на бял кон в инспектората, след като спечели делото за неправомерното си уволнение.

До дни готвят нова рокада и във Фонд "Земеделие" в Кюстендил. Настоящият директор Валери Радлев в момента е в болнични и се очаква след изтичането му и той да бъде отстранен от поста.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK