Благоевградските съветници заседават извънредно на 30-и март в зала "Яворов"

Снимки: ОбС-Благоевград

Веселин Христов полага клетва като общински съветник

Благоевградските общински съветници ще заседават извънредно на 30-и март. Сесията е с начален час 10.30 в зала "Яворов".

Заседанието е свикано от председателя на ОбС-Благоевград, Андон Тодоров.

На днешно си заседание Председателският съвет към Общинския съвет одобри дневния ред, в който е предвидено разглеждането и гласуването по спешност на четири точки.

Ще бъде предложено заседанието да се проведе при закрити врати за граждани, предвид усложнената епидемиологична обстановка и предписанията на здравните органи.

Първата точка от дневния ред е обявяване на решение № 302-МИ/04.03.2020 г. на Общинската избирателна комисия относно прекратяване пълномощията на Любен Илиев Милев – общински съветник от листата на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“. Милев подаде оставка, за да бъде назначен на поста заместник-кмет на община Благоевград.

Следващият в листата на КП "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ" - Веселин Христов, ще бъде обявен за избран общински съветник и ще положи клетва.

На дебат и гласуване ще бъде подложено предложение за попълване състава на постоянните комисии към Общински съвет-Благоевград, и избор на председател на Комисията по инвестиционно насърчаване и планиране.

Третата точка е свързана с експлоатацията и стопанисването на „Регионална система за управление на отпадъците, регион Благоевград, обслужваща общини Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево“. По нея ще докладва кметът Румен Томов.

Съветниците ще гласуват и предложение за отпускане на еднократна финансова помощ на жители на община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет-Благоевград, критерии и целеви групи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK