Поредна инициатива се проведе в Регионалната библиотека в Благоевград

Снимки: Регионална библиотека „Димитър Талев” – Благоевград

В Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев” – Благоевград, се проведе Детско утро под надслов „Астрид Линдгрен – „палавата” писателка” по повод 110 г. от рождението на писателката и 15 години от смъртта й.

Участници в тържеството бяха Детският отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев” – Благоевград, и ученици от ІІ клас на ІІІ ОУ „Димитър Талев” – Благоевград, с ръководител г-жа Мила Чолакова. Гости на Детското утро бяха близки на децата.

Децата бяха подготвили чудесна програма за тържеството. Момичетата бяха малки Пипита – всички те бяха сплетени на две плитки, с разноцветни чорапи, с лунички по лицата и с разноцветни роклички с кръпки по тях.

Учениците разказаха за живота и творчеството на Астрид Линдгрен и нейните литературни герои. Критиците наричат шведската писателка Астрид Линдгрен – „палавата” детска писателка. В нейните романи всички герои са палави деца, които измислят много шеги и закачки, вършат лудории и се забавляват. Второкласниците разказаха и различни случки от романите „Пипи Дългото чорапче”, „Карлсон, който живее на покрива" и „Емил от Льонеберия”.

За финал децата с голям интерес гледаха анимационния филм „Пипи Дългото чорапче”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK