Започна дългоочакваният ремонт на читалището в Белица

Снимки: НЧ "Георги Тодоров-1855"

Започна дългоочакваният ремонт на читалището в Белица. Обновяването на сгадата е в изпълнение на Трансграничния проект „Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и запазване на материалното и нематериално културно наследство в Белица и Македонска Каменица“.

Това е поредният проект, който се реализира в община Белица. През последните години местната управа печели редица инфраструктурни проекти, които преобразяват всички населени места в планинската община.

Сега усилията на градоначалника Радослав Ревански са насочени в реализиране на дългоочаквания проект за основен ремонт - енергийна ефективност, върху сградата на Народно читалище „Георги Тодоров-1885“ - град Белица. Проектът е насочен към подобряване жизнения стандарт на общността и гостите на града.

Вече от няколко дни ремонтните дейности са в ход и кметът Ревански с радост лично се ангажира и наблюдава работния процес и следи за качественото му изпълнение.

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ България - Македония 2014-2020 в партньорство с Културно-информационен център “РОМАНСА”, Македонска Каменица и читалище „Георги Тодоров-1885“ и с подкрепата на Община Белица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK