Поредица от семинари стартира в Благоевградска област по инициатива на евродепутата от АЛДЕ/ДПС Неджими Али

Снимки: ДПС

Поредица от семинари с практическа насоченост стартираха в област Благоевград по инициатива на евродепутата от АЛДЕ - ДПС Неджми Али.

„Както винаги, в центъра на нашето внимание е малкият човек, малкият земеделски производител", с тези думи евродепутатът от Групата на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) - ДПС Неджми Али откри семинара в Сатовча по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Специални гости на събитието бяха кметът на община Сатовча - Арбен Мименов, кметът на община Белица - Радослав Ревански, областният председател на ДПС-Благоевград Ведат Хюсеин и народният представител от ДПС Елхан Кълков. 

"ДПС работи и ще продължи да работи в подкрепа на принципа на солидарността в Европейския съюз", подчерта евродепутатът на срещата с активисти на партията и предприемачи от общините Сатовча и Хаджидимово.

На 9 юни с подкрепата на АЛДЕ стартираха серия семинари в област Благоевград по "Програма за развитие на селските региони 2014-2020г", по инициатива на евродепутата от ДПС Неджми Али.

Над 100 души участваха в първия семинар. Засилен интерес предизвика практическата насоченост на семинара, като лекторите даваха конкретни отговори по конкретни проектопредложения.

Над два часа продължиха индивидуалните срещи с лекторите по въпроси относно възможностите за финансиране. Конкретиката бе насочена по разяснения на Програмата за развитие на селските региони и шестте й мерки, които предстоят да бъдат открити през следващите месеци за подпомагане на малките земеделски производители.

Днес обучението ще продължи в Огняново, където са поканени 200 души от общините Гърмен и Гоце Делчев, а на 11 юни – в село Краище, където се очакват гости от общините Белица и Якоруда.

 

КОМЕНТАРИ

Възмутен20:28 - 13.06.2017
Медия която не допуска коментари не заслужава внимание
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK