В Банско откриват Международната седмица на ръчното, традиционно изкуство

Снимка: Община Банско

Изложенията могат да се видят от 10.00 ч. до 22.00 ч.

От 30 юли до 5 август Банско ще бъде домакин на Международната седмица на ръчното, традиционно изкуство. Тя ще се проведе под мотото „Традиции в бъдещето и бъдеще за традициите” и в нея ще вземат участие представители на 12 държави от Източна Европа, Централна и Западна Азия и Близкия Изток. Организатор на събитието е Международната мрежа „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия” съвместно с Община Банско, НПО ”Уникално Банско” и Съюза на туристическия бизнес.

Откриването на седмицата ще бъде в петък от 19.30 ч. на централния площад в Банско, където ще има модно ревю на традиционни облекла с модели от всички страни и изпълнения на фолклорни състави към читалище „Никола Вапацаров”.

Жителите и гостите на Банско ще имат възможност в продължение на седмица да наблюдават демонстрации на различни майстори от България и чужбина.

Изложенията могат да се видят от 10.00 ч. до 22.00 ч. на три места в града– пред читалището, пред музея на Никола Вапцаров и пред Туристическия информационен център. Демонстрации на различни занаяти ще има също на хижа Бъндерица на 1 август, по време на възобновения събор „Илинден”.

В рамките на Международната седмица ще се проведе бизнес форум на тема «Занаятите – потенциал за туристическото развитие на Югозападен район“ под патронажа на Националния съвет по туризъм.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK