Студенти от ЮЗУ впечатлиха с креативни модни колекции на международно изложение в Пловдив

Снимки: ЮЗУ

Студенти и преподаватели от специалност „Мода“ към Факултета по изкуствата в ЮЗУ "Неофит Рилски" участваха в международното изложение за текстил, облекло и мода „ТексТейлърЕкспо”, което се проведе в Международен панаир Пловдив.

В модното събитие, реализирано под патронажа на Министерството на икономиката, участваха представители на България, Германия, Гърция, Испания, Полша, Румъния и Турция. Изложението бе съпътствано от конференция на тема „Тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия“.

Югозападният университет „Неофит Рилски“ бе представен от второкурсниците Яна Костова и Александър Кирчев. Те впечатлиха публиката с креативния дизайн на модните колекции, които представиха.

На модния подиум бяха показани и колекции на студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив и Нов български  университет.

В конференцията за тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия Югозападният университет бе представен от преподавателя по мода в катедра „Изобразително изкуство“ – проф. д-р Мария Блажева. Тя представи доклад на тема „Тенденции в модата, показани на изложението висша мода Париж, през месец юли 2018 г.“

 

Проф. д-р Мария Блажева

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK