Пореден спортен турнир си спретнаха учениците от Сатовча и Вълкосел

Снимки: СУ-Сатовча

Двете най-големите гимназии в община Сатовча - във Вълкосел и Сатовча, си спретнаха уникален спортен турнир. В него младежите и от двете училища показаха спортменски дух и приятелство, което е най-важният фактор при подобни спортни мероприятия.

Учениците от СУ „Христо Ботев“ - село Вълкосел бяха гости на връстниците си от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Сатовча. И двете гимназии и този път спазиха дългогодишната си традиция, като в тазгодишния спортен турнир основните състезателни дисциплини бяха волейбол - момичета и момчета, щафетно бягане и кросове на 50 метра за младежи и девойки.

В дисциплината волейбол при момичетата, девойките от Вълкосел постигнаха, макар и трудно, дългоочаквания си успех. При мъжката част нещата се развиха също по изключително интересен начин и въпреки че и двата отбора бяха отлично сработени, гостите се оказаха по-добрите и безапециално надиграха връстниците си от домакинския отбор.

Девойките от Сатовча пък бяха първи при последните две дисциплини, но момчетата от Вълкосел отново се наложиха като победители и дори подобриха досегашните си рекорди от предишните турнири при бягането.

"Денят започна прекрасно и всички ние едва дочакахме да свършат учебните занятия и да започнат спортните мероприятия. Започнахме много ентусиазирани двубоите, като вярвахме в себе си и в отборния ни дух и буквално направихме това, което правим всеки ден в часовете си по физическо възпитание и спорт и постигнахме добрите резултати.

Аз лично имах удоволствието да участвам във всички дисциплини, като в бягането на 50 метра успях да финиширам първи. Успехът е нещо много хубаво, но по-важни си остават добрите отношения помежду ни и истинската наслада, която изпитахме всички по време на игрите“, коментира Мустафа Барзев от Вълкосел, който постигна един от най-добрите резултати за себе си, приятелите и за училището си.

В крайна сметка учениците и от двете гимназии останаха изключително доволни и споделиха, че с удоволствие отново биха се състезавали и в следващи  турнири.

Директорът на СУ - Сатовча, Джеват Дунчев, през цялото време с голям интерес наблюдаваше турнира, който поздрави гостите и всички участници за отличната подготовка и постигнатите успехи", допълни още най-добрият спринтьор от училището във Вълкосел, Мустафа Барзев.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK