Деца изрекоха клетвата на Апостола пред паметника му в с. Коларово

Снимки: Община Петрич

Деца изрекоха клетвата на Апостола пред неговия паметник в двора на СУ „Васил Левски” в село Коларово, община Петрич.

Патриотичната инициатива по повод 181 години от рождението на Васил Левски включи също поход в подножието на планина Беласица с развяти национални трикольори.

Деца от клуб „Млад планинар”, клуб „Родолюбие” и клуб „Зелени патрули” при Общински детски комплекс изминаха пеша разстоянието от Военен паметник „Бялата чешма” край с. Самуилово до паметника на Васил Левски в с. Коларово.

Пред монумента на Апостола в двора на СУ „Васил Левски” - с. Коларово, децата сведоха глава в знак на признателност пред делото на Левски.

„На този ден не са нужни гръмки слова, на този ден свеждаме глава и мислим за бъдещето на България”, с тези думи директорът на училището г-жа Любка Панкова посрещна младите родолюбци.

„Следвайте стъпките на Апостола, пречупени през нашето съвремие”, апелира зам.-кметът на община Петрич Илияна Попова.

Веднага след това децата изрекоха колективно клетвените слова, написани и произнесени от Левски.

Монументът на Апостола в двора на СУ „Васил Левски” е дарение от жители на село Коларово, които живеят в Италия и е дело на скулптура Евгени Гоцков.

На този паметник децата положиха и своите цветя днес.

Специално за годишнината от рождението на Левски беше подредена експозиция с творения на ученици от училището, чийто патрон е Апостолът на свободата. Прочетено беше и стихотворение, написано също от ученик на  СУ „Васил Левски”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK