Акция "Дива коза" вдигна на крак полицията и паркаджиите в Банско

Снимки: НП "Пирин"

Въоръжени до зъби мъже хванаха над Банско. Те са проверени в района парк "Пирин". Б.С. на 42 г. от София и пътникът му-А.М. на 56 г. от Банско са имали оръжие и 13 боеприпаса, самоделно оръжие и 4 боеприпаса, 5 ножа, две брадви и труп на отстреляна дива коза, както съобщи ИНФОМРЕЖАпо-рано днес.

Б.С. и А.М. са задържани за 24 часа.

Акцията по залавянето им е организирана на 19. ноември след сигнал на тел. 112 от туристи, които съобщават за стрелба в района на 300 м под х. Вихрен в 16.15 ч. Туристите са сигнализирали за бракониерски акт, при който е била убита дива коза и качена в черен автомобил.

Охраната на парка и полицейските служители са извършили незабавни заградителни действия.В 16.30 ч. в местността Мотиката (намираща се в охранителен участък „Лисичетатата“ на територията на парков участък „Вихрен“) е спрян за проверка лекият автомобил с нарушителите.

При проверката е установено, че в багажника има убита дива коза. Служителите от РУ-Полиция, Банско, веднага извършиха следствени действия, като е образувано досъдебно производство срещу нарушителите. Трупът на дивата коза, пушките и други вещи са иззети от полицията.

Служители на НП „Пирин“ предпиеха административно-наказателни производства срещу извършителите. В момента са предприети действия по недопускане на брокониерски актове на територията на парка.

 

КОМЕНТАРИ

Загрижен20:26 - 20.11.2017
Малоумна работа, после защо нямало дивеч... Като се ебава майката на всичко без каквито и да последствия оправия няма да има. Властимащите трябва да ги накажат с максималното наказание за провинението. Това е едно отстотиците незаконно отстреляни животни, от подобни бракониерски мижитурки страда целия ни дивеч в България
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK