Пореден опит за измама по Фейсбук

Снимка: Infomreja.bg

Поредният опит за имама във Фейсбук.

Павлина Григорова отваря своя профил и вижда, че е получила съобщение от непознат. То е доста тревожно, защото става за голяма сума пари. 

Текстът гласи:

Здравей Павлина,

Аз съм г-н Димитров Яросав, банкер тук в Гана. Пиша това предложение добросъвестно, надявайки се, че ще разчитам на вас. През 2010 г. г-н Отман Григорова, който държи вашата страна във файла като свое място на произход, направи фиксиран депозит в размер на 15,200,000.00 щатски долара в моята банка. Аз бях негов служител по сметките. За съжаление, по време на бизнес пътуване, той умира в смъртоносно земетресение на цунами, което настъпи на 11 март 2011 г. в Sendai, Япония, която уби много хора.

Ръководството на нашата банка намери начин да се свърже с него, за да установи дали ще иска да преобърне депозита или да оттегли договора, когато разбрах, че това ще се случи, научавам за неговата смърт, така че имам се опита да обмисли процедура за запазване на този фонд и да използва процедурата за благотворителност. Някои директори се опитват да разберат от мен информацията за тази сметка и собственика, но аз го държах затворена, защото знам, че ако узнаят, те ще залеят средствата за себе си.

Ето защо търся вашето сътрудничество, за да ви представя като човек, който да се възползва от неговия фонд при смъртта му, тъй като сте от една и съща страна с него, така че моята централа в банката ще ви плати средствата. Направих достатъчно вътрешни банкови договорености и само трябва да поставя вашите данни в информационната мрежа на банковите компютри и да ви отразява като близък роднина.

Изключително молим за оптимална честност и сътрудничество и нека да знам какво мислите по този въпрос и моля, да разгледате тази информация като "Топ". Ще прегледаме подробностите, след като получим спешния отговор на моя имейл адрес [email protected], който можем да обсъдим по телефона. Изпратете ми телефонен номер за лесна комуникация, като очаквате комуникацията.

С Най-Добри Пожелания,
Г-н Димитров Яросав

Най-вероятно отново става дума за фалшиф профил, зад който се крие имамник. Всеки, който не е наясно с технологиите, може да се подведе и да стане жертва на измама.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK