Пореден младеж спипан с дрога в Дебрен

снимка: МВР, архив

Спипаха 18-годишен младеж от Дебрен с дрога. Към 15 часа в петък служители от Полицейски участък - Гърмен са извършили проверка на лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от Д.Х., на 18 години от Дебрен.

Униформените открили у водача на колата 5,7 грама суха тревиста маса със зелен цвят, която при направения полеви наркотест реагирала положително на канабис.

Пълнолетният младеж, на когото от полицията не съобщават името, е задържан с полицейска заповед до 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.

За последните 8 месеца това е трети случай на заловен младеж от село Дебрен с марихуана.

През август 2013 г. полицаите задържаха С.Х. от с. Дебрен и неговия 18-годишен спътник и образуваха досъдебно производство за това, че в лек автомобил "Хюндай", с който пътували двамата, бе открито количество марихуана.

През същия месец миналата година в съседното село Дъбница бе задържан 50-годишен местен жител в момент на продажба на марихуана на 18-годишен младеж от село Дебрен. При последвалия обиск в дома на 50-годишния Ю.Х. в Дъбница бе намерен половин килограм сух канабис.

Предполага се, че наркопласьорите от Дебрен и Дъбница са едни и същи, които периодично се арестуват заради открити в тях наркотични вещества, образуват им се досъдебни производство, след което се пускат на свобода, която те ползват за продължаване на бизнеса си с наркотици.

Притеснени родители от двете гърменски села питат докога ще продължават показните арести, които се отчитат като статистически данни и полицейска разкриваемост, но без осъдителни присъди и без пресичане на наркоразпространението, което процъфтява в региона.

С неоповестяването на имената на пласьорите се отнема и правото на обществено порациние, са категорични родители, учители и жители на населени места в Гоцеделчевско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK