Три курбана раздадоха за храмовия празник на църквата "Света Марина" край Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Десетки християни вчера от ранна сутрин пристигнаха в църквата “Света Марина “ край Гоце Делчев, за да запалят свещ за здраве и да си вземат от курбана.

Християнският свят почита света Марина, на който ден църквата край рибарниците на Румен Ципаров чества своя храмов празник.

Отец Георги и свещеници от епархията отслужиха празничната служба, а Ципаров, който построи църквата с лични средства и дарения, раздаде поредния голям курбан.

Още три курбана бяха осветени и раздадени вчера в църквата.

След празничната литургия и търга, на който бяха разпродадени дарените от християните вещи и храни, дълга опашка се изви пред казаните.

Християни и много именяци и тази година запалиха свещ и се поклониха пред иконата на мъченица Марина.

Преди около 15 години Румен Ципаров започна строителството на църквата, след като месеци наред имал разтърсващи сънища и видения, при които виждал как от водата на рибарниците му излиза малката мъченица Марина.

Макар без каквито и да било налични средства, Ципаров започна строителството, като инициативата му подкрепиха много дарители и спонсори.

Така вече повече от 15 години много християни, гости на рибарниците на семейство Ципарови и клиенти, дошли да похапнат вкусна прясна риба, посещават църквата „Света Марина“ и в празник, и в делник, за да запалят свещ и в тайнствената тишина да отправят молитвите си.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK