НЧ „Васил Левски 1965“ – Кюстендил, стартира електронно обучение на всички ученици

Снимки: НЧ „Васил Левски 1965“ – Кюстендил

Проектът е насочен към деца от ромската общност с ниски доходи

НЧ ,,Васил Левски 1965“ – Кюстендил, стартира нова инициатива - ,,Електронно обучение за всички ученици“. Проектът е насочен към деца от ромска общност, чийто семейства имат ниски доходи, живеят в лоши жилищни и битови условия и нямат възможност да закупят електронни устройства и да осигурят достъп до интернет на своите деца.

Предвижда се да се закупят компютри, които да бъдат предоставени на децата за трайно ползване, както и да се осигури достъп до интернет. Също така на всички ученици, имащи нужда от подкрепа, ще се окаже методическа подкрепа и основни познания за работа с различни онлайн платформи.

При необходимост могат да бъдат обучени и педагози от различни училища за работа с различни електронни платформи и ползване на разнородни електронни ресурси.

Това от своя страна ще гарантира, че при различни обстоятелства налагащи физическо отсъствие, както на учители така и на ученици, образователния процес ще протича нормално и ще гарантира на учениците от бедни семейства, че няма да бъдат третирани по различен начин, само и единствено заради това, че са бедни.

Проектът се финансира от фондация ,,Подслон за човечеството‘‘, информира председателят на читалище ,,Васил Левски 1965“ - Кюстендил, г-н Петър Игов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK