Помогнете за създаването на филм за Христо Ботев!

„БОТЕВ” - българската библия за свободата!

Наскоро разбрах, че известният актьор и режисьор Максим Генчев се е заел с нова трудна задача. Той е решил да направи нов филм, в който ще ни разкаже за живота на една от най-великите личности в българската история и това е не друг, а Христо Ботев.

Преди няколко години той успешно създаде филма „Дякон Левски”, в който ни разказа за живота и делата на Васил Левски, като през житие на светец – от детството, през свободата – до бесилото.

За съжаление, държавата отказва да помогне финансово за неговия проект и той е принуден да събира дарения от своите сънародници, които обичат Ботев и искат да има филм за него. Десетки се включиха, за да помогнат на каузата, а Максим Генчев им обещава право на достъп до творческия процес по всяко време на денонощието.

Определено не е лесно да водиш такава борба, но той няма да се предаде. Едно от хубавите неща на социалните мрежи е това, че хората лесно могат да се обединят и да си помогнат за добра кауза. Научих за неговата кауза и реших да се включа, и то без да се замисля. Аз съм мюсюлманин, но почувствах дълг да помогна за създаването на филм за такава велика личност. Израснал съм с неговите стихотворения и се прекланям пред неговата саможертва. Ботев без съмнение заслужава да има филм за него и това е най-малкото, което може да направим в негова чест.

Всички сме големи патриоти и обичаме националните герои, но тази обич изчезва, след като стане време за дела. Не е срамно да искаш пари, за да направиш филм за Ботев, срамно е да разбереш за този филм и да не помогнеш. Героите никога няма да избледнеят и няма да бъдат забравени, колкото и да им се иска на някои хора. Ето какво споделя в своя профил в социалните мрежи Максим Генчев за своя нов проект, който има нужда от всички нас:

„С кино се занимавам от 15 г. Имам 7 филма, планирам още няколко. Интересуват ме теми свързани с национална памет, вдъхновени от българската класическа литература и исторически личности - героите на Отечеството! Нямам претенции за Оскар, нито демонстрации на творчески егоцентризъм. Работата ми е свързана с укрепване на националното ни самочувствие, като народ със силен ген, народът-Феникс!”

”За „Дякон Левски” от четири години се говори непрекъснато. Милиони зрители всеки ден разтварят по някоя страничка от живота и делото му. И това ми стига!

Същия ефект целя и с филма за Ботев. „БОТЕВ” - българската библия за свободата!”

„Филмът „БОТЕВ” ще покаже силни и слаби характери - герои и предатели! Предисторията е погрома на Априлското въстание и безумното му ръководене от страхливеца Стамболов ...

А кое е накарало Ботев и 200 хъшове да отидат на явна смърт? Ще видим във филма!

„Дарителската ви помощ нека се превърне в лавина, за да снимам преди да падне сняг в Балкана! На вас чакам, братя и сестри! Разправяйте и разпространявайте на родолюбци живеещи в България и чужбина. Подкрепа за филма „БОТЕВ”!”

Да, наистина живеем в тежки времена, но точно сега повече от всякога имаме нужда от това да помним героите и техните завети. Помогнете на Ботев да оживее на екрана и дарете за добрата кауза. Аз го направих и ще продължа да го правя!

И помнете, че „Само онзи, който е живял, страдал и плакал с народа си – само той може да го разбере и да му помогне.“ /Христо Ботев/

Той даде живота си, за да сложи край на тиранията и неправдата. Сега Ботев има нужда от всички нас, без значение от различията ни. Важно е това, което ще ни обедини! Ще помогнем ли?

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK