Помагачът на атентатора е от Гоцеделчевско?

снимка: МВР

Пловдивчанинът Ашим Асан разпозна разпространения от полицията портрет на помагача на камикадзето от летище Сарафово в Бургас, съобщил самият Асан пред в. "Монитор".

Според думите на мъжа, който живее в пловдивския квартал "Столипиново", портретът е на помак с българско име от родопските села.

"Аз съм 100% сигурен, че с човека от снимката работихме в арабски фондации в България заедно през 90-те години, преди аз да се откажа и да уведомя службите. Една от фондациите бе "Мюсюлмански братя". Помагачът тогава бе с българско име и е помак от Родопите. Той заедно с друг мъж знам, че е изкарал курсове в Саудитска Арабия. Ще направя всичко възможно, за да се сетя и името на помагача", каза Асан, който в момента излежава присъда в затворническото общежитие "Хеброс" към затвора в Пловдив.

Разпознат е мъжът, заподозрян като съучастник в организирането на атентата, който беше извършен на 18 юли срещу израелски туристи в Бургас, пише днес израелският вестник "Йедиот ахронот", като се позовава на български медии.

Изданието цитира Ашим Асан, който смята, че е работил със заподозрения в продължение на пет години, и твърди, че предполагаемият съучастник е български гражданин, родом от района на град Гоце Делчев.

Руското онлайн издание "Фърст нюз" също съобщи днес, че по данни на правоохранителните органи на България възможният съучастник на терориста живее в град Пловдив и проповядва радикален ислям.

Мъжът, изобразен на фоторобота, разпространен от българската полиция, е бил разпознат от бившия кмет на пловдивския район Столипиново Ашим Асан, отбелязва руското издание.

На 16 август МВР разпространи фоторобот и копие от фалшива шофьорска книжка със снимката на мъж, за когото има данни, че е свързан с терористичния акт на летище "Сарафово".

"Има данни, че мъжът от снимката се е представял с фалшиво свидетелство за управление на автомобил от щата Мичиган, САЩ. Възможно е да е използвал и други имена", посочиха тогава от МВР и се обърнаха за съдействие към гражданите. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Димитър00:31 - 24.08.2012
Повечето автори на коментари се отклониха от темата на статията. Явно страхът от Ангел ги кара да пълнят гащите, а образът му им се привижда дори в полицейския фоторобот. Бръмбара е разбрал много точно проблема с Ашим Асан. В последните две изречения на Механика също има разум. А коментара на Шерлок ме накара да се просълзя от смях!
до Механика00:25 - 24.08.2012
Поредният нещастник на линия за да защити насраните помашки гъзове дето всеки лиже.Що не му стоплиш физиономията бе красота такава? Иди му врътни един свирчок и готово?
Механика23:31 - 23.08.2012
Значи няма какво да коментираме Ачо,всички го познаваме много добре и знаем ,че до вчера беше,или се правеше на мутра в културния ,и си е боклуче ,така че не го коментирайте,още от първия ден влиза в училището в Брезница и .."Здравейте помачета...." ,моля Ви знаем го много добре,как човек мразещ помаците и без един ден трудов стаж като учител се слага директор?...А,...?моля Ви гледайте реално на нещата,заплашвали го,предлагали му подкуп и т.н. дрън ,дрън той е с толкова гадна и студена физиономия,че ако ми е куче съм го умрелил от глад ,най-откровенно го казвам ,него го били заплашвали,хе ,хе ,хе,... Я по-добре да се напънем да се опитаме да разпознаем този помагач,че колкото и да е съмнителен източника ,може да има нещо вярно.Нека да не се правим всички на много умни,ами да мислим малко превантивно!!!
шерлок14:23 - 23.08.2012
това не е помак с тая голяма чотра най вероятно е тешовалия или лъкалия

FACEBOOK