Храни, които ще направят чашата ви с вино по-добра

Снимка: Infomreja.bg

Зимата е тук! Това означава дълги нощи, през които седиш с най-близките си приятели в уюта на вашата топла, уютна къща ... как да се насладите по-добре на това, отколкото с чаша вино и добра храна?

Ето и храните, които биха могли да допълнят моменти като тези.

1.Сирене
Класическа комбинация. Комбинирането на вино и сирене прави вкуса и на двете по-пълен. Въпреки че, специалистите по сирене и вино препоръчват да се съчетаят определени вина и видове сирене, зависи от вас кои текстури и аромати предпочитате най-добре.
 
2.Тъмен шоколад
Да, това е вярно! Тъмният шоколад предлага ползи за здравето (когато се яде в не твърде големи порции). Трябва да се спомене, че когато става дума за ползите за здравето, колкото по-горчиво, толкова по-добре. Причината за това е, че съставът на тъмния шоколад, който помага за понижаването на кръвното налягане и холестерола, също дава на шоколада горчив вкус. И тук, особено червеното, виното помага. Когато взимате малки хапки от тъмен шоколад, горчивината се компенсира от танините в червеното вино, давайки му пълен и плодов вкус.

3.Хумус
Кремообразният и пълен вкус на хумуса върви добре с виното. Докато обикновеният хумус може да се комбинира най-добре с червено вино, ароматизираният с чесън хумус се съчетава със сухо или сладко бяло вино.

4.Ядки
Бадеми, ядки от кашу, шам фъстък, орехи ... Пълни с влакна, важни хранителни вещества и перфектна компания на виното. Не печено и без сол, моля. Яжте кашу и шам фъстъци със сладко вино, орехите са по-добри с червено вино. И опитайте шампанско с бадеми. Ще бъдете изненадани!

5.Маслини
Има причина, поради която маслиновите дървета често се развиват близо до лозя. Маслини и грозде-добра комбинация. Но бъдете внимателни, това не означава автоматично, че всички вина се справят добре с всички видове маслини. Вземете силно бяло вино, когато ядете зелени зрели маслини и опитайте светло червено вино с черни маслини.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK