Ползи от консумацията на папая

Снимка: Framar.bg

Папая е считана от мнозина за един от най-добрите плодове, които могат да се консумират. Ползите за здравето се простират далеч отвъд обикновените витамини и минерали.

Плодовете на папаята са такива, които се ползват от някои, но мразени от много други. Това е така, защото има необичайно мека текстура, но има и горчив послевкус, който не много хора се радват. За сметка на това, има много ползи за здравето.

  • Папаята е богата на витамини С, Е и много антиоксиданти

Нормалните физиологични процеси, които се появяват в организма, могат да доведат до образуването на редица свободни радикали, които могат да навредят на жизнените ни органи. Хубавото е, че папаята съдържа много здрави антиоксиданти.

  • Ползите от папая за сърцето:

Когато става въпрос за здравето на сърцето, важно е да следвате здравословна диета и да извършвате редовни физически упражнения. В допълнение към това е от съществено значение да поддържате нивата на холестерола ниски, ако искате да поддържате сърдечните артерии хубави и чисти. Влакната, които присъстват в папаята, предпазват сърцето.

  • Ползите от папая за очите:

Папаята е богата на витамин А, който е от съществено значение за поддържане на здравето на вашите очи. Клиничните проучвания показват, че тези хора, които не консумират достатъчно количество витамин А, могат да развият проблем с зрението си за определен период от време.

  • Ползите от папая за стомаха:

Една от другите основни предимства на папаята е нейният ефект върху храносмилането. Папаята съдържа в себе си ензим, наречен папаин. Този ензим спомага за разграждането на протеините, което улеснява асимилацията и смилането.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK