Кметът Камбитов се срещна с представители на ЕНП в Брюксел

Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе на работно посещение в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Новаков.

Кметът д-р Атанас Камбитов, заедно с народни представители и кметове от Благоевградска област, както и общински съветници проведоха срещи, на които бяха обсъдени приоритети за България, сред които диалогът на местно ниво с гражданите, с цел по-добра информираност за предоставяните възможности от Европейския съюз.

В рамките на посещението бяха проведени и разговори за инвестициите в образованието, насърчаване на местната икономика и предприемачество.

Осъществени бяха срещи с Ламберт Ван Нистелрой, част от ЕНП, от когото се очаква подкрепа относно кохезионната политика.

Делегацията се срещна още и с Хайнц-Петер Кнап, генерален секретар на Европейската Народна Партия, както и с Марлен Симеон, съветник по социална и териториална кохезия в Съвета на европейските общини и региони.

При срещата с евродепутата Андрей Новаков бе обсъден и въпросът за европейските програми за инвестиции, за които се очаква да се постигне още по-добро финансиране за България, както и бъдещи инициативи и мероприятия, с цел популяризирането на селския туризъм в региона.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и делегацията бяха сред гостите по време на представянето на новата инициатива на ЕП WiFi4EU.

 

 

КОМЕНТАРИ

Дебрен18:29 - 21.03.2018
А бе каде ви е острието асим адемов защо го няма на снимките или той спасява света с неговия интелект и пет говорими езика или пише някаде стихотворение за лека нощ деца
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK