Поля Станчева е кандидатът на РЗС за вицепрезидент

снимка: diplomatic-bg.com

Поля Станчева е кандидатът за вицепрезидент на "Ред, законност и справедливост", съобщиха от пресцентъра на партията. Кандидатурата й бе утвърдена на заседание на Управителния съвет на РЗС днес.

"Станчева е безспорен професионалист и силна личност. Името й е известно от десетилетия и е символ на смелост и откритост. В последните години насочи усилията си към разбиването на корупционния модел в София и стана знаково лице на ГЕРБ, за да се превърне много бързо и в един от най-острите критици на злоупотребите на партията на Бойко Борисов", коментира лидерът на РЗС Яне Янев.

Поля Николова Станчева е завършила лингвистика с английски, руски и шведски език, защитава докторска дисертация в СУ „Св. Климент Охридски” в областта на електронните медии. Книгата й „Демократизация и интелектуализация на електронните медии” е сред десетте селектирани книги от Библиотеката на Конгреса на САЩ през 1993 г.

Специализира телевизионна журналистика в „Би Би Си” и публична администрация в Университета на Лайден, Холандия. Автор е на редица документални филми, сред които особено успешните „10 януари“ и „България и Международният валутен фонд“. Дълги години е журналист в Българската национална телевизия  и Българското национално радио, през 1997-2000 г. е директор на Дирекция „Връзки с обществеността” на Народното събрание.

През 2000 г. е Програмен директор, а от 2001 до 2007 г. е Генерален директор на Българското национално радио. Член на Съюза на българските журналисти. В момента е председател на Комисията по етика на Столичния общински съвет.

 

КОМЕНТАРИ

СОС09:24 - 12.09.2011
ПОЛЯ,ПОЗДРАВИ И ДАЙ ФАКТИТЕ В СОС ЗА ТЕЗИ МИЗЕРНИЦИ ОТ ГЕРБ!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK