Голям концерт-кулминацията на празниците в Дневен център „Символ на любовта" в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

С голям концерт и пълна зала институции, жители на Гоце Делчев, потребители, родители и грижовният колектив на Дневен център „Символ на любовта“ приключиха празниците, посветени на десетия рожден ден на центъра за деца и младежи с интелектуални и физически затруднения.

По случай юбилея центъра в продължение на няколко дни бе посетен от стотици приятели, родители, служители, които отрупаха колектива с благодарности, цветя и много подаръци в знак на признателност и благодарност за полаганите грижи към потребителите, които са на възраст от 3 до 18 години и, разбира се, за 10-годишнината от откриването на уникалния Дневен център в града.

За празничния концерт голямата зала на Дома на културата бе препълнен, а на сцената се завихри невероятно красив спектакъл. Деца от училища и детски градини със свои програми поздравиха рождениците, а те от своя страна показаха също, че въпреки проблемите могат също да пеят, играят и танцуват, което предизвика и сълзи в очите на мнозина от гостите в залата.

„Един невероятен и вълнуващ спектакъл, в които децата и персонала на ДЦ "Символ на любовта" дадоха душата и сърцето си на голямата сцена. Всичко това, изразено с много танци, песни, цветове и музика, с което докоснаха за пореден път сърцата и душите на всички присъстващи в залата. Заредени с хиляди положителни емоции, удовлетворени от постигнатото през годините, ние-екипът на Дневен център, който носи най-прекрасното име „Символ на любовта“, продължаваме целеустремено напред да даряваме с много любов и грижа децата, да постигаме още по-добри резултати в нашата работа с тях, която всички приемаме за призвание“, заяви пред пълната зала директорът на дома - Емилия Пандалиева.

Дневният център в Гоце Делчев бе открит преди десет години. В него се предоставят социални услуги за деца и младежи на възраст от 3 до 18 години, с различна степен на интелектуални и физически затруднения. Центърът вижда своето задължение в изготвянето на индивидуални оценки и планове за грижи на децата и младежите с увреждания. На първо място стои социалната рехабилитация, която означава възможност за участие в живота на обществото. Целта на педагогическата работа е подпомагане развитието на детето до самостоятелна личност. Основата е цялостното подпомагане, като се набляга на живото-практичната част. За всяко дете се разработва идивидуален план за подпомагане.

Национални партньори на Дневен център „Символ на любовта“ са Министерството на труда и социалната политика, Дирекция „Социално подпомагане”-Гоце Делчев,Община и Общински съвет-Гоце Делчев, училища, детски градини и социални заведения в града и региона.

Сред интернационалните партньори са Чуждестранна помощ към Съюза на Свободните евангелски църкви в Германия, проектът „Деца помагат на деца” към Съюза на Свободните евангелски църкви в Германия, Лебенсхилфе Диленбург, Германия, Лобеталарбайт Целе, Германия и др. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK