Половин година затвор за петричанин, фалшифицирал паспорти и дипломи

Снимка: Infomreja.bg

По споразумение между Районна прокуратура – Петрич, и защитата на подсъдимия П.П. му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца при първоначален „общ“ режим за извършено от него престъпление.

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 22.05.2015 г., в Петрич, в обитавания от него апартамент, държал компакт дискове, флаш памет, мултифункционално устройство, предназначени за съставяне на български неистински официални документи. В същото жилище били открити ксерокопия на диплома за висше образование и приложение към нея, издадени на името на Стефано Пагани, сертификат, издаден от МОН, ксерокопие на лична карта на името на Besar Misini от Република Косово.

В същия ден той се приготвил да състави български неистински официални документи за завършено висше образование, придобита квалификация и други такива, удостоверяващи правоспособност. Престъплението било извършено чрез получаване по Skype на файлове, съдържащи цифрови фотографии на документи и образци на сертификати, и съхраняването им в паметта на собствения му преносим компютър, компакт дискове и флаш памет.

Определението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.

 

 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK