Асоциацията на председателите на общински съвети заседава в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков беше домакин на заседание на Управителния и Контролния съвети на Националната асоциация на председателите на общински съвети в България.

Представители на 30 български общини взеха участие в заседанието, по време на което бяха обсъдени теми, свързани с промени в Административнопроцесуалния кодекс, касаещи задълженията на местните парламенти.

След дискусията УС на НАПОС подготви становище по редица законопроекти, засягащи местната власт. По време на заседанието бяха дискутирани и теми, свързани с провеждане на Годишното общо събрание на Асоциацията на председателите на общински съвети.

По време на визитата си в Благоевград гостите бяха впечатлени от постигнатото по програмата за саниране, ремонтните дейности на централния площад „Георги Измирлиев“ и обновената сграда на общинска администрация.

В заседанието взеха участие 30 председатели на общински съвети в страната, в това число председателят на УС на НАПОС и председател на ОбС – Созопол, Красимира Германова, колегите и от Пловдив, Бургас, Силистра, Казанлък и други български общини.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK