ЦИК: До дни подписваме договора за машините за вота

Снимка: Infomreja.bg

От днес започна регистрацията за участие в частичните местни избори

До дни ще бъде подписан договорът за доставка на машини за гласуване за предстоящите парламентарните избори. Това обяви говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева. Тя уточни, че  в момента се обсъжда начинът на съхранението им.

„Договорът не е подписан по технически причини. Изпълнителят е ясен и подготвя пратката и доставката на машините. По отношение на съхранението – имаме и днес среща с представители на изпълнителната власт, на която ще обсъждаме този въпрос“, каза тя.

От днес започна регистрацията за частичните местни избори. Те ще се проведат с хартиени бюлетини на 28 февруари в 12 населени места в страната. За този вот обаче изборната администрация няма да може да организира машинно гласуване.

„Не, за тези избори няма да стигнат, но за парламентарните надявам се да има във всички посочени секции за гласуване“, заяви още Таня Цанева.

Частични избори през февруари ще има в общо 12 населени места, от които две общини – Мъглиж, Старозагорско и Баните, област Смолян. „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов стана първата политическа сила, внесла документите си.

Очаква се Министерството на здравеопазването да адресира до ЦИК и здравен протокол, по който комисията безопасно да организира вота в условията на пандемия./ Нова телевизия 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK