Полицията в Кюстендил на крак, заради сигнал за група роми със секири

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

Сигнал, че група роми, въоръжени със секири, се събират край железопътната рампа в кв. "Изток" вдигна на крак полицията в Кюстендил. От ОД МВР отказаха официално да коментират слуховете. От пресцентъра заявиха, че няма регистрирани никакви инциденти в махалата.

В същото време днес следобед кюстендилци са забелязали в следобедните часове патрулни полицейски коли, две коли на гранична полиция и линейка да се насочват към квартал „Изток”. От полицейската дирекция увериха, че няма сблъсъци и насилие. Имало е сигнал за двама бити жители на квартала, както и за размирици на площада.

Нарочените за жертви в сигнала са всъщност невредими, а на площада е имало сватба. Тя е продължила спокойно след проверка от страна на полицаите. Кметският наместник на ромския квартал "Изток" Стефан Лазаров е бил на място, за да успокои хората.
 

КОМЕНТАРИ

Слава Богу!19:28 - 28.09.2011
В Кюстендил е мирно и тихо и всякакви пренатягания на етническата пружина са неуместни. Проблемът сие проблем, но индийците нямало скоро да си приберат сънародниците, така че дайте да не си измисляме поводи за вражда.Станалото в Катуница е потресаващо, но в Кюстендил - за разлика от страховития конфликт преди около три години, сега засега обстановката е спокойна и се надявам да остане такава.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK