Възстановиха на работа неправомерно уволнената директорка на Второ ОУ в Кюстендил - Светла Антова

Светла Антова, снимка: Infomreja.bg

Неправомерно уволнената директорка на Второ ОУ "Даскал Димитри" в Кюстендил - Светла Антова, даде нарочна пресконференция за двегодишната сага до възстановяването на предишното й работно място.

Със съдебно решение на ВКС от 1 юни тази година Антова е осъдила институцията като неин работодател да й заплати обезщетение в размер на 6 182 лв.

Поради големия интерес към случая тя покани на среща кюстендилските медии и отговори изчерпателно на всичките им въпроси. 

Светла Антова сподели и какво смята да прави, след като отново заеме директорския пост във Второ ОУ "Даскал Димитри".

„Най-напред ще запозная всички общински и държавни институции и ще изискам одит на финансовото състояние на училището в момента, защото не е тайна, че аз го оставих с добър финансов резултат. Ние дължим коректно отношение към всички родители, които са избрали нашето учебно заведение за своите деца и които са данъкоплатци", коментира Антова.

Според нея финансовата дейност в образователната система като цяло трябва да бъде прозрачна. "Въпрос на управленски умения е как да се работи с финансите на училището, но знам, че през моето отсъствие са се случили и добри неща и че Община Кюстендил е помогнала за това", каза още възстановената директорка.

Тя допълни, че училището е спечелило проект за иновативно развитие, като идеята на проекта е да се привличат повече деца, които да развиват интересите си в него. "Ще проследя и какво се случва с демографския срив. В тази система и в тази държава е възможно всичко да се случи...", коментира още пред местните журналисти Светла Антова. 

 

КОМЕНТАРИ

Новаков и Паунчева16:37 - 23.06.2017
И колко грижовно е скрито осъдената институция!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK