Полицията в Гоце Делчев глоби с 500 лева бивш военен за изгубен пистолет, съдът отмени глобата

Снимка: МВР, архив

Районният съд в Гоце Делчев отмени глоба от 500 лева на Л.Д.Д. от Гоце Делчев, след като той оспорва наказателно постановление № 656/15.11.2017 г. на началника на РУ - Гоце Делчев.  

Решението на съда подлежи на обжалване пред Благоевградски административен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението и за двете страни.

Глобата от 500 лева е била наложена за това, че на 07.11.2017 година той отишъл в с. Попови ливади, където имал вила. Със себе си взел и законно притежавания пистолет "Макаров".

Докато работел по двора си, той загубил пистолета.

Търсил го, но не могъл да го открие. За да изпълни задълженията си по ЗОБВВПИ, се обадил в РУ-Гоце Делчев, като съобщил, че оръжието му е откраднато.

На място пристигнали полицейски служители, които извършили оглед, но не открили оръжието.

На следващия ден - 08.11.2017 г., Л.Д.Д. сам намерил пистолета си и се обадил отново в полицията за да съобщи за което.

Той отишъл в РУ-Гоце Делчев, където предал оръжието, за което бил съставен приемо-предавателен протокол от 08.11.2017 г.

Въпреки това на 09.11.2017 г. бил съставен и акт, които жалбоподателя получил и подписал.

В последствие било издадено и процесното наказателно постановление за извършено от Л.Д.Д. нарушение по чл.59, ал.1 ЗОБВВПИ, за което административно наказващия орган е наложил глоба от 500 лева на основание чл.193,ал.1 от ЗОБВВПИ.

Според съдебния състав същата не е относима към описаното нарушение, тъй като тя касае нарушения касаещи условията при които трябва да се съхранява оръжието.

Установено е по време на делото, че е допуснато нарушение от актосъставителите, поради което е взето решение Наказателното постановление срещу Л.Д.Д. да бъде отменено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK