Полицията в Босилеград не разреши публично събрание

Снимка: Infomreja.bg, архив

Полицията в Босилеград не разреши провеждането на публично събрание в центъра на града, организирано от Стефан Костов, частен бизнесмен и водач на листата „Да върнем достойнството на народа“ на изборите за Национален съвет на българското малцинство в Сърбия, които ще се проведат на 4. ноември.

Костов е подал заявка в полицията в Босилеград за провеждане на публично събрание на 21. септември, на което е искал да представи програмата на оглавяваната от него избирателна листа за Национален съвет на българите.

В писмото, подписано от командира на полицията в Босилеград Новица Стоянов пише, че партията „Това сме ние“, също е подала заявление за провеждане на две публични събрания на същото място в центъра на Босилеград от 9.00 до 13.00 ч. и от 13.00 до 22.00 ч.!?

Става дума за партията на кмета и актуалния председател на Националния съвет на българското малцинство Владимир Захариев.

С това в Босилеград бе засегнат Чл. 54 от сръбската Конституция за свободата на събранията.

Потвърдиха се опасенията, че изборите за Национален съвет на българското малцинство в Босилеград ще се проведат под натиск на кметската власт, полицията и управляващата партия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK