Полицията в Благоевградско удари дилъри на дрога, има арестувани

Снимка: МВР, архив

Служители на ОДМВР-Благоевград през почивните дни след проведената поредна полицейска акция нанесоха страхотен удар на наркоразпространители и зависими от наркотични вещества в цялата област.

Арестувани са седем лица, като акцията продължава. Само в Гоце Делчев в събота около 21:40 часа в района на парк „Панорама“ униформените са задържали трима младежи - 22-годишния А. П., 25-годишният К. Б. и А. Г. на 19 години, всичките от Гоце Делчев.

В тях полицаите са открили два пластмасови контейнера, съдържащи около 20 полиетиленови топчета с бяло, прахообразно вещество. След направен полеви тест веществото е реагирало положително на амфетамин с общо тегло около 8,18 грама. Тримата са задържани със заповед до 24 часа. За случая е уведомена Районна прокуратура-Гоце Делчев.

За едно денонощие в ареста е отведен и 27-годишният Б. И. от петричкото село Камена. При извършената в събота около 03:30 часа проверка на лек автомобил “Ауди“, управляван от Б. И., органите на реда са намерили и иззели от водача полиетиленово пликче с 0,3 грама кокаин. Колата е била спряна за проверка между селата Първомай и Беласица. Случаят е предаден на прокуратурата. 

Също в събота, полицейски служители на РУ-Сандански, след извършена проверка в къща, намираща се в Сандански и обитавана от 56-годишния И. Ф., е била открита и иззета полиетиленова чанта с около 170 грама тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Лицето е задържано за 24 часа и предадено на прокуратурата. 

Снощи около 01:30 часа в Петрич е проверен лек автомобил „Ситроен“, управляван от 25-годишния И. Д. В шофьора и спътника му - 21-годишния Д. Д., и двамата от Петрич, са намерени и иззети около 0,7 грама канабис и найлоново пликче с около 0,4 грама кокаин. Двамата са задържани със заповед до 24 часа. Случаят е докладван на Районната прокуратура в Петрич. 

В събота за времето от 19:00 часа до 23:00 часа полицейски служители на РУ и ГПУ-Гоце Делчев, при проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки, в Хаджидимово са извършени проверки на три търговски обекта и частен фургон, обитаван от 70-годишния Б. К., също от Хаджидимово. Във фургона са намерени и иззети около 225 къса саморъчно направени цигари и около 160 грама ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. За случая е уведомена Районна прокуратура-Гоце Делчев. Работата продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK