Полицията проверява сигнал за изнасилена девойка от Мусомища

снимка: infomreja.bg, архив

Полицията в Гоце Делчев проверява сигнал за изнасилване, подаден рано тази сутрин на тел. 112 от 18-годишна девойка от село Мусомища. Посоченият от нея изнасилвач е задържан в клетката на РУП - Гоце Делчев до изясняване на случая, а момичето е подложено на гинекологични прегледи и изследвания за установяване на достоверността на твърдението за изнасилване.

Към 6.30 часа днес подаденият сигнал вдигна на крак дежурните полицаи от Гоце Делчев. По телефона тинейджърката съобщила през сълзи, че я изнасилва неин познат в близост до спирката на село Садово, която се намира на международния път за Гърция и разклона за Хаджидимово.

На посоченото място светкавично с патрулки се отзовали униформени от Гоце Делчев и Хаджидимово. Те успели да задържат посочения от момичето мъж, който заявил, че извършеният полов акт с девойката станал с нейно съгласие.

Полицаите не са установили следи от борба между двамата или опити за самоотбрана от страна на девойката, както и слези от оказана от нея каквато и да е съпротива при извършения оглед на мястото на деянието.

В болницата в Гоце Делчев момичето е прегледано от гинеколог за установяване на евентуално изнасилване, а мъжът е в ареста до изясняване на противоречивия случай.

Резултатите от медицинските прегледи и направените изследвания на момичето не се оповестяват, тъй като по случая е образувано досъдебно производство.

Запознати от хаджидимовското село Садово коментираха, че пълнолетната девойка от Мусомища е от ромски произход и била гостенка на компания от местни младежи, които цяла нощ се веселили, първоначално в местно заведение, а после в частен дом.

След купона, към 6,30 часа сутринта, 18-годишната тръгнала да се прибира за Мусомища, придружена от неин познат, когото впоследствие тя обвинила, че я изнасилил.

В селото коментират, че мургавелката често гастролирала из региона и се продавала за пари.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK