Георги Шапков оспорва търга за фирмата, която ще санира Дирекцията и Първо районно. Ще се стигне ли до съд?

Снимка: Infomreja.bg

Благоевградският строителен предприемач Георги Шапков - управител на „Престиж Бизнес-93“ ЕООД, е внесъл жалба в Комисията за защита на конкуренцията.

С нея оспорва избора на фирмата – изпълнител за саниране на сградата на Областната дирекция на МВР и Първо Районно управлние в Благоевград.

За такава е избрана "Ай Би Си консулт" ЕООД с управител Милена Ризова, която е съпруга на бившия директор на “Главболгарстрой” – Благоевград -Георги Ризов.

Жалбата е депозирана в КЗК на 10.08. срещу решение № 59 от 28.07.2017 г. на комисията от Община Благоевград.

Фирмата на Милена Ризова ще усвои сумата от 1 288 748,50 лв. за санирането на сградите.

Средствата за санирането са осигурени след спечелен от Община Благоевград проект на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

В жалбата си Георги Шапков настоява КЗК да ревизира начина и параметрите, по които на проведения търг за избор на изпълнител, е било избрано за спечелило търга дружеството на Ризова.

Общо14 фирми бяха подали документи за участие в надпревата, като половината от тях отпаднаха още преди същинското провеждане на търга.

С подадената жалба до КЗК собственика на „Престиж Бизнес-93“ оспорва и недопускането на дружеството му до участието в търга, от който са били отстранени поради несъображение с изискванията на възложителите и следните други фирми: „ Кит Строй“ ООД  с управител Иван Иванов от  Димитровград, „Софи -95“ ЕООД  с управител Калоян Крумов, „НСК София“ с управител Светлин Владимиров, „Елитстрой“ АД с управител Изабела Георгиева, „ Вантроник“ ЕООД с управител Иван Давидков, „Престиж Бизнес 93“ и „Билдинг Компани“ ЕООД на Бисер Узунов от гърменското село Дебрен.

Според решението на комисията дружеството на Милена Ризова е спечелило обществената поръчка по обявените критерии за оценка на офертите с 99,15 точки.

На дружеството е помогнало и фактът, че то се смята за лидер в спечлените и изпълнените поръчки за санирането в Благоевград.

Така комисията, провела големия търг, който не се размина без скандал и обжалване, е класирала на второ място с 98,93 т. ЕТ „Маргарита П-Иван Костадинов“, на трето - „БГ Еврострой и АВМ“ ЕООД с 94,70 точки, на четвърто място е класирана „Монолитстрой Чорбаджийски, Байкушев“ ООД с 93,25 точки, следвана от Сдружение „Благоевград 2017“ с  93,09 т., „Бул Строй Инвест“ ЕООД с 92,77 и „ГБС – Благоевград“ АД с 79,55 т.

Някои от класираните фирми се очаква да бъдат поканени за подизпълнители от спечелилото обществената поръчка дружество на Милена Ризова.

Запознати коментират, че с жалбата си Шапков цели да забави санирането на полицейските сгради в Благоевград поне с 6 месеца.

Така през зимния сезон дейностите ще бъдат преустановени и чак на пролет, евентуално, ще започне изпълнението на поръчката, която е обвързана и с краен срок за изпълнение.

Компетентни общинари и полицейски служители от Благоевград са убедени, че КЗК след проверките на документите, ще потвърди решение № 59 на комисията, провела търга.

Това ще се случи и ако строителният бос Георги Шапков заведе дело и във Върховния съд. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK