Полиция "нахлу" в училището в Симитли, децата се радваха

Снимки: Община Симитли

Учениците от СУ „ Св. св. Кирил и Методий”- Симитли, се срещнаха с полицейски инспектори.

Поводът за визитата беше днешният 18 ноември - Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Инспекторите от 2 РУ и ПУ – Симитли, провокираха четвъртокласниците, че при неспазване на установените правила, хората могат да получат тежки наранявания или увреждания за цял живот, да загубят живота си или да станат причина за смъртта на друг човек.

Всички осъзнаха необходимостта от съвместни действия, необходими за постигане на нова култура за безопасно участие в движението. Инспекторите им обясниха правилата на поведение на пешеходците, особено през зимния сезон. Обърнаха внимание на учениците и на движението на групи велосипедисти, както и на задължителните правила при возене в автомобил.

Беседата беше интересна за децата,които получиха отговор на зададени от тях въпроси за спирането на автомобили с цел установяване на нарушения и нередности, както и разказваха за нередности, които те самите са видели по пътя. Голямата изненада за всички деца беше паркираният в двора на училището нов автомобил на полицията, който полицаите показаха на децата с охота и направиха демонстрация на възможностите му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK