Полиция нахлу в Медицинския университет. Разследват за корупция

Снимка: Infomreja.bg

Полиция е запечатала кабинетите на ръководители и административни служители на Медицинския университет в София и ги е отвела на разпит.

БГНЕС припомня, че в началото на март месец миналата година бившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев беше предаден на съд за безстопанственост, сключване на неизгодна сделка и допустителство. Акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП е срещу организирана престъпна група, извършвала нерегламентиран прием на чуждестранни студенти, съобщава бТВ.

Неофициално се твърди, че граждани на държави извън ЕС са приемани "проформа", за да започнат след това работа в съвършено други сфери и след това да кандидатстват за гражданство - без нито ден в университета. Проверяват се студенти, преподаватели и администрация. На тоя етап няма информация за задържани. Акцията ще обхване документите на всички учащи и поради тази причина ще приключи в понеделник. На този етап от МУ, спецпрокуратурата и МВР не коментират. Студентите също твърдят, че не знаят за схеми като разследваната. /БГНЕС

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK