Полицейски служители охраняват богослуженията и инициативите по време на Великденските празници

Снимка: Infomreja.bg

Засилени полицейски мерки ще бъдат предприети в  Кюстендилска  област за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред по време на Великденските  празници. 

Многобройните богослужения и празнични инициативи в областта ще бъдат охранявани от полицейски служители. Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението  в областта извършиха проверки на всички църкви и манастири, в които ще се провеждат празнични богослужения.  В по-големите  храмове в областта  по време на празничните литургии ще дежурят служители на районните служби за пожарна безопасност и защита на населението.

Ще  бъде засилен и пътният контрол.  Най-много туристи и автомобили се очаква да отидат в Рилския манастир, затова препоръчваме на гражданите да спазват стриктно правилата за движение, да паркират само на определените паркоместа, при възникнала необходимост от спиране – да бъде извън активната лента за движение. По Великденските празници  ще бъде проведена специализирана полицейска операция „Алкохол и неправоспособност“, както и за контрол на скоростта чрез мобилните системи и стационарно преносими уреди. 

Ще бъде осъществяван контрол по спазването на заповед на АПИ за въвеждане на временна организация на движението по участъци от Републиканската пътна мрежа за движение на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима маса над 12 тона, включително и състав с ремаркета, полуремаркета, селскостопанска техника, трактори и специализирана строителна техника за времето от 16.00 до 20.00 часа на 5. април и за времето от 14.00 до 20.00 часа на 9. април.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK