Полицейски шеф в ареста по подозрение за участие в схема за измами по телефона

Снимка: Infomreja.bg
Арестуваха полицейски началник от Пловдив по подозрение, че е бил замесен в схема за телефонни измами.
 
Стоян Павлов - зам.- началник на Трето районно управление, по известен като Палата, е бил задържан днес от служители на Вътрешна сигурност. 
 
Арестът е извършен след серия брутални телефонни измами в Пловдив, при които в рамките на седмица десетина възрастни пловдивчани се разделиха с хиляди левове, съобщава „Трафик нюз“.

В повечето случаи измамата е протекла по един и същ сценарий.

На телефона на пенсионера се обаждал мъж, представящ се за инспектор Христов, който съобщавал че полицията е по следите на банда измамници, които са набелязали въпросните баба или дядо.

Предупреждавал ги, че ще получат позвъняване и заплаха, а след като това действително се случвало, „инспекторът“ ги карал заради мерки за сигурност да хвърлят през терасата всички свои спестявания. 

При акция на полицията преди няколко дни бяха задържани 6 телефонни измамници за случаите, от които в ареста остават двама.

Стоян Павлов дълги години бе служител на сектор „Издирване“, а след това бе прехвърлен в Трето районно. През 2012 година той работи като районен инспектор в районното, когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на семейството му.

На ул. „Пере Тошев“ в Кючук Париж са опожарени „Алфа Ромео“ и „Пежо“, собственост на съпругата на Палата, която е служител в КАТ. Престъплението не е разкрито.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK