Полицейски протест посреща делегатите за европредседателството

Снимка: offnews.bg

Служители на МВР ще изпълнят заканите си да протестират по време на българското председателство на Съвета на ЕС. 

От Синдикалната федерация на МВР съобщиха, че на 11 януари, когато се очаква да бъде даден официално стартът на председателството, ще излязат на протест.

СФСМВР планира два протеста - единият на бул. "Брюксел", а другият на кръстовището на Орлов мост. Членове на синдиката ще отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС.

В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите с плакати, като протестът ще продължи в 18.15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов“.

СФСМВР продължава своите протестни действия с исканията за увеличение на 15% на основните възнаграждения на работещите в МВР, обвързване на заплатите със социалноизмерим показател и нов Закон за МВР. 

Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР е 25 януари 2018 г., когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България. Протестът ще започне в 11.00 часа в района на НДК.

Успоредно с това, СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации.

Заканата за протести по време на европредседателството беше отправена от полицаите още през лятото на 2017, когато беше проведен първият им голям протест. 

Още четири заявления за протести са подадени за 11 януари. Протестите са свързани с решението на Министерския съвет, с което беше дадена зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт в Банско.

На 2 януари са подали заявление от Гражданска инициатива за сувернитет на България. На 4 януари са подали от Бъдеще за община Банско, които подкрепят решението на МС. На 8 януари са подали от Дунавско-карпатска програма България, които искат отмяна на решението на МС. На същата дата заявление са подали и от Природа за хората и регионите, те са в подкрепа на решението на МС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK